Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei au semnat un plan de cooperare pentru combaterea migrației ilegale

  • 22 Februarie 10:20
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei au semnat un plan de cooperare pentru combaterea migrației ilegale

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a avut loc întrevederea bilaterală între conducerea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, pentru reconfirmarea unei colaborări continue și consolidate între cele două autorități de frontieră, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cadrul acestei întâlniri s-a semnat Planul de Cooperare pentru perioada 2024 - 2025, marcând astfel un angajament pentru intensificarea parteneriatului în domenii importante ale misiunilor la frontiera comună. Această colaborare va viza mai multe activități menite să îmbunătățească securitatea la frontiera moldo-ucraineană, concentrându-se eforturile împotriva migrației ilegale, contrabandei și altor ilegalități transfrontaliere.  

Discuțiile au abordat aspectele de coordonare și schimbul de informații pentru un control mai eficient la frontiera de stat. De asemenea, s-a subliniat importanța dezvoltării unei abordări comune în analiza de risc, cu scopul de a identifica și preveni amenințările la adresa securității frontierei moldo-ucrainene. A fost accentuată necesitatea unei acțiuni conjugate pentru contracararea migrației ilegale prin implementarea unor măsuri eficiente și coerente.

Șefii celor două autorități de frontiereă, Ruslan Galușca și Serhii Deineko au convenit asupra dezvoltării cooperării la frontiera comună, beneficiind de susținere reciprocă în diferite situații. De asemenea, au analizat activitatea în punctele de trecere a frontierei, operate în comun de partea moldoveană și cea ucraineană, inclusiv activitatea de patrulare comună și rezultatele acestor acțiuni după reluarea lor la frontieră.

Ambele delegații sunt hotărâte să colaboreze pentru a asigura un mediu sigur și stabil în regiune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău