Poliția: Cetățean al Ucrainei, reținut sub suspiciunea de escrocherie. Prejudiciul depășește un milion de Euro / video

  • 15 Decembrie 2023 12:15
Poliția: Cetățean al Ucrainei, reținut sub suspiciunea de escrocherie. Prejudiciul depășește un milion de Euro / video

Un cetățean al Republicii Ucraina, în etate de 39 de ani, acuzat în mai multe cauze penale pentru escrocherie în țara de origine, în care suma pagubelor se ridică la peste un milion de euro, a fost reținut pe teritoriul R. Moldova, relatează serviciul de presă al Poliției R. Moldova.

Acesta, pentru a nu fi pedepsit penal pe teritoriul Ucrainei, a fugit în Israel, apoi s-a ascuns de mai mulți ani în Republica Moldova, unde conform informațiilor operative, s-ar fi înfiltrat în cercuri și cluburi ale oamenilor de afaceri, unde se prezenta ca om de succes și prosper în diferite domenii. Apoi le propunea diferite tranzacții atrăgătoare, dar după investirea sumelor de bani le spunea că tranzacția a eșuat și se eschiva de la restituirea banilor.

În cadrul investigațiilor, ofițerii Direcției investigații ”Centru” a INI și cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Centru, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău- oficiul Centru au identificat o victimă, care a depus plângere împotriva suspectului.

Victima, un bărbat de 39 ani, a declarat oamenilor legii că bănuitul a solicitat suma de 50 000 de dolari sub pretextul investirii sumei într-o tranzacție profitabilă, cu o dobândă de 10% la două săptămâni, și anume de procurare a cerealelor și comercializarea în Bulgaria. Însă, după o perioadă mai mare de un an, nu i-a fost restituită nici dobânda și nici banii investiți.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost reținut pentru 72 ore.

Conform legislației în vigoare, persona culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

În continuare au loc și alte acțiuni de urmărire penală, pentru deconspirarea tuturor circumstanțelor, timp în care persona vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău