Poliția canadiană a dejucat un masacru la Halifax

  • 17 Februarie 2015 15:59
Poliția canadiană a dejucat un masacru la Halifax

Poliția din provincia canadiană Noua Scoție a anunțat că a dejucat un complot pus la cale de cel puțin doi suspecți care intenționau să ucidă mai multe persoane în ziua de Sfântul Valentin într-un loc public din Halifax, capitala provinciei.

Potrivit Agerpress, Jandarmeria regală a Canadei (GRC) a făcut cunoscut printr-un comunicat că un tânăr în vârstă de 19 ani a fost găsit în zorii zilei de vineri fără viață la domiciliul său. El stabilise să meargă împreună cu o complice într-un loc public și să deschidă focul asupra mulțimii înainte de a se sinucide.

Comandantul diviziei GCR din Noua Scoție, Brian Brennan, a precizat că poliția a primit informații joi dimineață că un adolescent de 19 ani din provincia respectivă și o tânără americană de 23 de ani s-ar afla în posesia unor arme de foc.

Alți doi tineri, în vârstă de 20 de ani și, respectiv, 17 ani, ar fi, de asemenea, implicați în complot, a adăugat Brian Brennan. 

Suspecții în vârstă de 20 și 23 de ani au fost arestați la aeroport în cursul nopții de joi spre vineri. Adolescentul în vârstă de 17 ani a fost reținut în jurul orei locale 11.00 (16.00 GMT).

GRC a dat asigurări că au fost descoperiți toți suspecții, amenințarea fiind sub control.

Echipa de intervenție în caz de incidente grave din Noua Scoție va face o anchetă în legătură cu moartea tânărului de 19 ani.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău