Poliția avertizează: Conducerea motocicletelor de către minori este interzisă

  • 06 Iunie 21:20
Poliția avertizează: Conducerea motocicletelor de către minori este interzisă

Doar în primele 5 luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției a înregistrat 12 accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și scuterelor, la ghidonul cărora se aflau minori. În toate cazurile, copiii s-au ales cu traumatisme, punându-și în pericol propria viață, anunță aceștia într-un comunicat de presă.

Fiindcă aceste cazuri se înregistrează preponderent în sezonul cald al anului, Poliția anunță că a intensificat operațiunile de depistare a minorilor care încalcă legea.
 
Scopul primordial al oamenilor legii este de a preveni producerea accidentelor rutiere cu implicarea minorilor și educarea tinerii generații în spiritul respectării normelor legale.
 
În acest context, Poliția recomandă părinților să nu lase minorii fără supraveghere și să nu le permită acestora să conducă motociclete sau alte mijloace de transport, fără permis de conducere pentru categoria corespunzătoare.
 
Pentru neglijența minorilor, părinții riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional.
 
Fiți în siguranță și respectați prevederile Regulamentului circulației rutiere!”, atenționează Poliția Republicii Moldova.
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău