Poliția atenționează despre un nou tip de escrocherie în mediul online

  • 17 Ianuarie 12:32
Poliția atenționează despre un nou tip de escrocherie în mediul online

Poliția atenționează despre un nou tip de fraudă online: persoanele primesc mesaje pe telefon care conțin informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link care, odată accesat, utilizatorul este redirecționat către un website fraudulos unde i se solicită să introducă datele bancare ale cardului său sau alte informații personale. Prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite programe care pot infecta dispozitivul mobil.

Poliția recomandă persoanelor să nu acceseze link-urile pe care le primesc, să nu răspundă la mesajele primite, să marcheze mesajele suspecte ca SPAM, să descarce aplicații numai din sursele oficiale. De asemenea, li se recomandă să nu introducă informații personale sau bancare pe site-urile neverificate, dar și să nu comunice nimănui codul OTP primit de la bancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău