Poliția atenționează despre apariția mai multor cazuri de colectare ilegală a datelor cu caracter personal

  • 25 Septembrie 16:50
Poliția atenționează despre apariția mai multor cazuri de colectare ilegală a datelor cu caracter personal

Poliția Republicii Moldova anunță că a înregistrat astăzi, 25 septembrie, mai multe cazuri de colectare ilegală a datelor cu caracter personal ale cetățenilor și atenționează că acestea pot fi folosite în diferite scopuri, în special pentru sustragerea mijloacelor financiare.

Astfel, în cazul în care persoanele au primit un asemenea mesaj, acestea sunt îndemnate să nu furnizeze informații solicitanților.

De asemenea, poliția a calificat solicitanții drept escroci și nicidecum persoane acreditate de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Cel mai des, scopul acestora este de a deposeda persoanele de mijloacele financiare prin utilizarea datelor personale.

Solicitată de agenția MOLDPRES, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, a precizat că mesajele sunt transmise pe canalele de Telegram.

Mesajele au început a fi expediate în zilele curente. Poliția s-a autosesizat imediat. Deocamdată nu au fost înregistrate persoane care au avut de suferit. Totuși, polițiștii îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să manifeste vigilență. În prezent, oamenii legii întreprind acțiuni pentru a stabili persoanele care ar sta în spatele gestionării acestor pagini”, a spus Diana Fetco.

De asemenea, IGP a îndemnat cetățenii să anunțe polițiștii despre orice tentativă dubioasă de obținere a datelor cu caracter personal pentru a preveni infracțiunile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău