Poliția anunță că va fi prezentă la protestul din 18 septembrie. Obligațiile participanților

  • 17 Septembrie 2022 17:06
Poliția anunță că va fi prezentă la protestul din 18 septembrie. Obligațiile participanților

În legătură cu acțiunea de protest  anunțată  la 18 septembrie, în municipiul Chișinău, Poliția va fi la datorie pentru a a asigura ordinea și securitatea  publică,   circulația rutieră, precum și pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentului.

Poliția solicită cetățenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică, să respecte Legea și indicațiile forțelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfășoare în condiții optime. 

  

Participanții sunt obligați:

să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor;

 

să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;

  

să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție; în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive sau orice substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

  

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune,  violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

  

Conform declarației suplimentare depuse de organizatorii acțiunii de protest la Primăria mun. Chișinău, a fost solicitat sistarea circulației nemijlocit pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. M.Cebotari și str. Sfatul Țării.  

 

Astfel, îndemnăm locuitorii capitalei ca, mâine începând cu ora 15:00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe aceste străzi. La necesitate, poate să fie sistată  circulația rutieră pe tronsonul cuprins între str. S.Lazo - str. M.Cebotari.

  

Îndemnăm participanții  la acțiune să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău