Poliția americană a găsit 150 de copii dispăruți, în cadrul unei acțiuni fără precedent

  • 05 Martie 2021 08:40
Poliția americană a găsit 150 de copii dispăruți, în cadrul unei acțiuni fără precedent

Polițiștii din statul american Tennessee au găsit 150 de copii dispăruți, în cadrul unei acțiuni care a început anul trecut și s-a desfășurat pe întreg teritoriul statului, scrie Digi24.ro, citând BBC. În total, 240 de copii erau dați dispăruți, iar poliția îi caută acum pe restul.

Copiii găsiți au vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Investigatorii cred că cinci dintre ei sunt victime ale traficului de persoane, iar altul a fost salvat într-un dosar de răpire.

Aceasta este una dintre cele mai mari acțiuni de recuperare a copiilor dispăruți, soldată cu mai multe arestări.

"Sper că această operațiune le va schimba cursul vieții acestor 150 de tineri și le va oferi oportunitățile pe care le merită orice copil", a declarat Tyreece Miller, unul dintre conducătorii investigației.

Operațiunea a început în toamna anului trecut. Pe teritoriul statului Tennessee erau raportați 240 de copii dispăruți, iar la acțiune au participat forțe de ordine din cadrul mai multor structuri.

Acțiunea propriu-zisă de recuperare a copiilor a demarat în luna ianuarie a acestui an și în interval de două luni au fost găsiți 150 de copii.

Circumstanțele în care au fost găsiți sunt diferite, de la copii care au fugit de acasă, până la cei care au plecat să trăiască alături de alte familii sau cei care au fost victimele abuzurilor sau exploatării.

În prezent, continuă acțiunea de căutare a celorlalți 90 de copii care figurează încă dispăruți.

Pe tot parcursul anului 2020 au fost recuperați 387 de copii. Alte state americane - Ohio, Virginia, Indiana, Georgia - au demarat acțiuni similare de căutare a copiilor dispăruți.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău