Poliția afirmă că dispune de informații despre pregătirea unor provocări în ziua de alegerilor anticipate în zona de securitate

  • 10 Iulie 2021 11:31
Poliția afirmă că dispune de informații despre pregătirea unor provocări în ziua de alegerilor anticipate în zona de securitate

Poliția afirmă că dispune de informații despre pregătirea unor provocări duminică, în ziua alegerilor, în zona de securitate.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian a declarat într-un briefing că anumiți concurenți electorali ar pune la cale îngrădirea accesului la secțiile de votare a cetățenilor domiciliați în stânga Nistrului.

Amintim că în prezent nu este clar nici numărul secțiilor de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Comisia Electorală a decis deschiderea a 41 de secții, dar Curtea de Apel Chișinău as decis că 12 secții sunt suficiente, având în vedere numărul de alegători la ultimul scrutin. CEC a atacat hotărârea instanței, dar Curtea Supremă de Justiție nu a luat încă o decizie.

Unii concurenți electorali, dar și reprezentanți ai societății civilie au exprimat îngrijorări în privința riscului de mituire a alegătorilor din stânga Nistrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău