Poliția a oferit mai multe detalii în cazul locuitorului satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, înecat în Nistru

  • 12 Mai 2021 13:52
Poliția a oferit mai multe detalii în cazul locuitorului satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, înecat în Nistru

Poliția a inițiat un proces penal, după ce un cetățean al Republicii Moldova s-a înecat în Nistru, în încercarea de a fugi de așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană.

Într-un comunicat, poliția afirmă că despre decesul acestuia a fost anunțată pe 11 mai. Bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani, pescuiau cu o barcă pe râul Nistru. Aceștia ar fi încercat să ajungă pe malul drept înot, după ce persoane necunoscute de pe malul stâng în uniformă de tip militar, așa-ziși grăniceri din regiunea transnistreana, i-au somat să se apropie de mal. Astfel, după ce a ajuns pe malul drept, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stâng, pe consăteanul său, jos la pământ, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia, informează poliția într-un comunicat. De asemenea, urmează a fi dispusă expertiza medico-legală, pentru a stabili cauza decesului.

În acest context, Biroul politici de reintegrare anunță că s-a autosesizat și a cerut informații detaliate pe acest caz de la reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană

S-a solicitat elucidarea circumstanțelor, în contextul în care, corpul neînsuflețit al persoanei a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate, după cum se arată într-un comunicat la Biroului de reintegrare.

De asemenea, mediatorii și observatorii în formatul „5+2” au fost informați pe marginea acestui caz. Subiectul va fi abordat și de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău