Poliția a obligat o tânără din R.Moldova să dea jos tricolorul din curtea sa. Tatăl ei, în semn de protest, a vopsit poarta în tricolor

  • 29 Decembrie 2018 09:28
Poliția a obligat o tânără din R.Moldova să dea jos tricolorul din curtea sa. Tatăl ei, în semn de protest, a vopsit poarta în tricolor

O tânără din Republica Moldova a fost forțată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, într-o suburbie a Chișinăului. Diana Crudu spune că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană de pe vreamea guvernării PCRM, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra ar fi încălcat legea și a denunțat-o la poliție, transmite TVR Moldova.

În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în tricolor.

Diana Crudu spune că gestul ei reprezintă un semn de recunoștință față de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani.

Ostalep confirmă că nu este prima dată când cere poliției sancțiuni pentru cetățenii Republicii Moldova care arborează drapelul României.

Șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că ar fi înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep pretinde un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău