Politehnologul lui Ilan Șor, Boris Treigerman, a părăsit de urgență teritoriul Republicii Moldova (Revista presei)

  • 04 Mai 2023 09:47
Politehnologul lui Ilan Șor, Boris Treigerman, a părăsit de urgență teritoriul Republicii Moldova (Revista presei)

CNA desfășoară percheziții la Direcția municipală de Sănătate, informează Agora.md. Ceban acuză oamenii legii de persecutare și hărțuire, titrează publicația. Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților, inclusiv la Direcția municipală de Sănătate. Informația a fost confirmată pentru AGORA de CNA. Inițial, anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban care acuză că oamenii legii i-ar persecuta și hărțui colegii.

„Mercenarii lui Șor”, în fața instanței. Anticoruptie.md scrie cine sunt cei șapte bărbați acuzați de organizarea dezordinilor în masă. Cei șapte bărbați din nordul Republicii Moldova, reținuți  la începutul lunii martie în timpul protestelor partidului Șor, vor compărea astăzi în fața instanței. Învinuiții sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, fiindu-le incriminată afilierea la un grup criminal organizat. Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei dintre ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf. Portalul Anticorupție amintește că pe 10 martie, polițiștii au desfășurat percheziții la domiciliile mai multor persoane implicate în organizarea protestelor și bănuiți de punerea la cale a destabilizărilor în masă. Printre suspecții ale căror domicilii au fost percheziționate se numără și persoane care s-au aflat în Turcia, unde au participat la traininguri pentru provocarea dezordinilor în masă și opunerea rezistenței față de forțele de ordine, folosirea articolelor pirotehnice și aplicarea armei, în timpul protestelor.

Deschide.md scrie că politehnologul (consultant politic) lui Ilan Șor, Boris Treigerman, a părăsit de urgență teritoriul Republicii Moldova. În seara zilei de miercuri, 3 mai, la 10 ore după ce Deschide.md a scris despre implicarea acestuia în campania electorală din Găgăuzia, Treigerman a fost surprins de reporteri în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească R. Moldova, fiind pasager al cursei Chișinău – Tel Aviv. După ce a fost deconspirat de reporterii portalului Deschide.MD, Treigerman a procurat de urgență un bilet spre Israel și a părăsit teritoriul statului.  Deschide.MD a scris anterior despre faptul că Boris Treigerman este membrul unei echipe de politehnologi, trimiși de Rusia în R. Moldova pentru a ajuta Partidul „ȘOR”. Acesta, alături de colegii săi Bohdan Kalynych și Vadym Nadin au acordat suport și consultanță Partidului ”ȘOR” în cadrul scrutinului din Găgăuzia. Spre deosebire de alți agenți de influență trimiși de Kremlin în R. Moldova, Treigerman nu a putut fi identificat și oprit la frontieră, întrucât a folosit pașaportul ucrainean, fapt ce demonstrează că serviciile rusești își modifică tacticile pentru a zădărnici măsurile luate de autoritățile de la Chișinău.

În contextul Zilelor Libertății Presei, jurnaliștii de la Zona de Securitate atrag atenția că în regiunea transnistreană televiziunea digitală prin cablu controlată de holdingul Sheriff oferă 120+ de canale TV, dintre care 2 sunt din regiunea transnistreană, iar restul 118 sunt retransmise din Federația Rusă și nu există nicio sursă de unde locuitorii regiunii ar putea să primească știri din toată Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău