Polemici în jurul Adunării „Moldova Europeană”. Ce spun reprezentanți ai partidelor pro-europene despre eveniment

  • 16 Mai 2023 13:06
Polemici în jurul Adunării „Moldova Europeană”. Ce spun reprezentanți ai partidelor pro-europene despre eveniment

Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc pe 21 mai, va fi un eveniment istoric și simbolic în care cetățenii vor spune că sunt parte acestui procesul de integrare europeană a declarat deputata PAS, Alina Dandara, în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău. În același timp, unii reprezentanți ai partidelor extraparlamentare consideră că evenimentul este unul strict politic și va reprezenta un singur partid, întrucât Guvernarea ar refuza să conlucreze cu celelalte partide, transmite Radio Chișinău.

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, a sugerat că evenimentul care va avea loc pe 21 mai este unul politic, întrucât, spune el, în organizarea acestuia este implicat chiar PAS.

„Haideți să fim corecți față de cetățeni și nu încercăm să distorsionăm realitatea. Au fost făcute publice sumele alocate pentru combustibil pentru cetățeni care le-a alocat PAS-ul în teritoriu, peste 600 de mii de lei și PAS a confirmat autenticitatea lor. Haideți să nu spunem că nu se implică PAS în acest eveniment”, a spus Liviu Vovc.

Este o aberație faptul că acțiunea din 21 mai este una apartinică, a declarat la rândul său președintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu.

„Nu poate să existe această Adunare a cetățenilor o chestiune apolitică, pentru că proiectul european este un proiect politic… sau că e apartinică. Cum poate fi apartinic, în condițiile în care scena va fi reprezentă de fostul lider și liderul în continuare a celui mai important partid aflat la guvernare”, a declarat Igor Munteanu.

Deputata PAS, Alina Dandara, a negat faptul că evenimentul va fi unul politic, precizând că este organizat de Guvern, pe care însă îl reprezintă Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Fiecare vine benevol, pașnic. Nu este transport organizat. Ceea ce a fost o scurgere de comunicare, a fost între membrii de partid care sunt în echipa noastră și au un buget alocat de activitate teritorială, dar noi nu organizăm transport pentru cetățeni, ei vin benevol pe o platformă pe care vrem să o construim europeană. Omenii se vor solidariza între ei, vor veni care cu vecinul, care are microbuz, care are o mașină mai mare”, a declarat  Alina Dandara.

Săptămâna trecută, președinta Maia Sandu a discutat cu reprezentanții mai multor partide politice despre necesitatea unificării eforturilor pentru ca Republica Moldova să devină stat membru al UE. Atât Liviu Vovc, cât și Igor Munteanu nu prea s-au arătat încântați de aceste discuții, spunând că guvernarea ar refuza să conlucreze cu alte partide.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău