Pokemon Go atrage un număr impresionant de jucători într-un parc din Taiwan în cadrul unui ''safari'' gigantic

  • 03 Octombrie 2019 16:24
Pokemon Go atrage un număr impresionant de jucători într-un parc din Taiwan în cadrul unui ''safari'' gigantic

Zeci de mii de fani ai jocului Pokemon Go au invadat joi un parc din nordul Taiwanului, în încercarea de a captura numărul maxim de creaturi virtuale care populează acest joc pentru telefonul mobil bazat pe realitatea augmentată, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

În orașul Newtouri Taipei a fost amenajată o zonă Safari Pokemon Go, care va rămâne deschisă timp de patru zile și unde sunt așteptați jumătate de milion de participanți.

Acest joc a înregistrat un succes planetar imediat după lansarea sa, în 2016, anul în care ''Pokemon Go'' a fost și cea mai populară sintagmă căutată pe motorul online Google.

Principiul jocului constă în capturarea, cu ajutorul smartphone-ului, a unor creaturi virtuale ascunse în lumea reală și care apar pe ecran datorită tehnologiei realității augmentate.

"Putem evada din oraș și să vedem creaturile pe care le putem prinde. Este o modalitate de petrecere a timpului liber, dar este și un mod de a face exerciții fizice", a explicat Chuang Jung-chung, un pensionar de 66 de ani, venit împreună cu soția și un alt cuplu pentru a lua parte la vânătoarea de pokemoni.

Printre creaturile căutate, se numără Scarhino, care seamănă cu un scarabeu-rinocer, sau Zarbi, care seamănă cu o literă din alfabet dotată cu un ochi.

Pokemon Go a fost apreciat de anumite voci ca o modalitate de a motiva persoanele în vârstă să fie mai active.

Kaori Nishijima nu a ezitat să călătorească de la Tokyo, în speranța de a prinde creaturi virtuale în Taiwan.

"Joc mult în Japonia. Cred că este benefic pentru sănătate (...), pentru că puteți juca și merge în același timp", a explicat pentru AFP cea care n-a ezitat, în ciuda temperaturilor ridicate, să îmbrace pelerina Pikachu.

Anul trecut, prima ediție a safari-ului anual Pokemon Go a avut loc într-un parc din Tainan, în sud, atrăgând peste o jumătate de milion de pasionați timp de trei zile.

În Taiwan se înregistrează cel mai mare procent de jucători din lume, a declarat Hikaru Ray Adachi, directorul general al companiei Niantic, dezvoltatorul jocului, deținut de o filială a gigantului japonez Nintendo.

"Pentru Pokemon și Pokemon Go, Taiwanul este foarte important", a explicat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău