Poetul Iulian Filip a vernisat o expoziție personală de artă plastică și carte

  • 16 August 2018 17:05
Poetul Iulian Filip a vernisat o expoziție personală de artă plastică și carte

O expoziție de pictură, bagatele grafice, carte, jocuri active în linii a poetului și pictorului Iulian Filip a fost vernisată astăzi în Salonul de Artă al Bibliotecii Naționale, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Elena Pintilei, aceasta este cea de-a treia expoziție personală vernisată de autor în acest spațiu, prima fiind cea din 1996, inaugurată la sugestia și cu susținerea pictorului Gheorghe Oprea și a criticului de artă Tudor Braga. Expoziția cuprinde peste 100 de lucrări de pictură, bagatele grafice, precum și peste 100 de cărți semnate de autor.

Iulian Filip s-a născut la 27 ianuarie 1948, în satul Sofia, raionul Drochia. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat „A. Russo” din Bălți. În 1974 a debutat cu placheta de versuri „Neîmpăcatul meșter”, urmată de cărțile de poezie: „Cerul fântânilor”, „Dialoguri primordiale”, „Hulub de poștă”, „Unde ești?” ș.a. A semnat prezentarea grafică la peste 30 de cărți. În total, Iulian Filip a editat peste 100 de cărți. În 2010, Iulian Filip a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”, iar în 2014 - cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” al României, în grad de Ofițer.

Expoziția va fi deschisă până la 30 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău