Poeta Lora Rucan a editat două volume de versuri

  • 28 Noiembrie 2022 19:00
Poeta Lora Rucan a editat două volume de versuri

Poetei Lora Rucan, stabilită de mai mulți în Italia, i-au apărut recent la o tipografie din Chișinău două cărți noi: ”Fluxuri-refluxuri” cu poezii lirice, 92 de pagini, și ”Ah, ce miracol! Ah, ce-i frumos!” cu versuri pentru copii, 75 de pagini. Ambele au câte un tiraj de 300 de exemplare, transmite Moldpres.

Solicitată de agenție, Lora Rucan a menționat că anul 2022 a fost pentru ea deosebit de bun. Astfel, în primăvară i-a apărut prima carte destinată copiilor, scrisă de ea în limbă italiană ”Gatta Classica” (”Pisică clasică”), în baza căreia se prevăd anumite proiecte.

Conform poetei, volumul ”Fluxuri-refluxuri” conține, în special, poezii noi, la care se adaugă o selecție simbolică a versurilor mai puțin recente cu o tonalitate meditativă ce cântă spiritualitatea și frumusețea eternă, acesta fiind ilustrat cu  fotografii color ale publicistului Alecu Reniță. Cartea ”Ah, ce miracol! Ah, ce-i frumos!”, cu versuri pentru copii, ilustrată cu desene color inventive ale micilor pictori, îndrumați de o profesoară în materie, conține poezii vesele și ingenioase, sub semnul cognitiv al minunilor lumii.

Lora Rucan s-a născut pe la 8 iulie 1953 în Taraclia, Căușeni, într-o familie de intelectuali. A absolvit Universitatea de Stat din  Moldova, Facultatea Filologie, secția Jurnalistică (1976). A fost redactor la Redacția literară radio, la Editura ”Cartea Moldovenească”, la ziarele ”Viața Satului”, ”Dialog” și la revista ”Moldova”. A editat cărțile de poezie ”Eu nu sunt înger”, ”Niciodată”, ”Senină noapte” ș.a.

În 2006 se stabilește cu traiul în Italia (Genova, Liguria), fiind căsătorită cu un matematician italian de faimă internațională, profesor universitar. Își încearcă penița în a scrie în italiană eseuri (saggi) și poezii destinate, în special, copiilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău