Podul lui Putin, care leagă Crimeea de Rusia, a fost lovit cu rachete și avariat. Doi morți și un rănit, în zonă se văd coloane de fum

  • 17 Iulie 2023 08:13
Podul lui Putin, care leagă Crimeea de Rusia, a fost lovit cu rachete și avariat. Doi morți și un rănit, în zonă se văd coloane de fum

Podul lui Putin, care leagă Crimeea de Rusia peste strâmtoarea Kerci, a fost avariat de o explozie. Ministerul rus al Transporturilor spune că ar fi fost lovit cu rachete.

Stâlpii de susținere ai podului ar fi fost deteriorați, potrivit unor informații care circulă în mediul online și sunt infirmate oficial, scrie Digi24.

Presa rusă scrie că o mașină a fost prinsă în explozie și că doi oameni au murit.

Circulația a fost oprită și s-au format coloane pe mai mulți kilometri. 

Martorii povestesc că în jurul orei 3 au auzit cel puțin două explozii și că au văzut o coloană de fum, iar circulația mașinilor s-a oprit. 

Primele informații despre incident au fost transmise de guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea.  

"Circulația a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situație de urgență s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei'', a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului. 

"Forțele de ordine și toate serviciile competente examinează situația", a adăugat el, cerând șoferilor să aleagă o rută alternativă. Un centru de coordonare a fost înființat în cadrul unui minister din Crimeea, a informat agenția de presă rusă TASS, citând autoritățile locale. 

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, a mai fost lovit de o explozie uriașă în octombrie, care a provocat prăbușirea unei secțiuni. 

Acuzații privind planuri ale Kievului de a ataca structura au mai fost lansate de Moscova și în ultimele săptămâni. 

Crimeea, o peninsulă anexată de Moscova în 2014, servește drept bază pentru forțele ruse, în special pentru trimiterea de întăriri și întreținerea echipamentelor. Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esențiale pentru desfășurarea de operațiuni militare de către Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău