Pod academic peste Prut: Universitatea de Stat din Moldova – partener al unei noi ediții a Forumului Educației România – R.Moldova

  • 18 Noiembrie 2023 09:57
Pod academic peste Prut: Universitatea de Stat din Moldova – partener al unei noi ediții a Forumului Educației România – R.Moldova

Reprezentanții Universității de Stat din R. Moldova, a participat, la deschiderea oficială a Forumului Educației România – Republica Moldova, ediția a III-a, care se desfășoara la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, relatează serviciul de presă al Universității, citat de Radio Chișinău. Rectorul USM, Igor Șarov a remarcat colaborarea fructuoasă dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea A.I. Cuza din Iași.

În această ediției, Forumul, se întrunește pentru a explora provocările specifice și dilemele etice pe care le ridică tranziția către digitalizare și vor identifica practici promițătoare care să contribuie la o evaluare echitabilă și relevantă a învățării.

Deschiderea evenimentului a fost salutată de către rectorul Universității „Al. Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, rectorul USM, Igor Șarov, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Rectorul USM, Igor Șarov a remarcat colaborarea fructuoasă dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea A.I. Cuza din Iași, iar acest prestigios eveniment, fiind un pilon esențial în dezvoltarea ecosistemului educațional în lumea digitalizată, dar si stimulator al bunelor practici, adaptate la contextul specific al fiecărei universități.

În sesiunile plenare ale Forumului, experți și practicieni din domeniul educației și tehnologiei din România, Republica Moldova, Marea Britanie și Polonia vor avea intervenții valoroase despre evaluarea învățării în era inteligenței artificiale, la nivel teoretic și practic.

Cele opt workshop-uri propuse vor oferi posibilitatea cunoașterii școlilor care implementează programe inovative în ceea ce privește incluziunea, învățarea, antreprenoriatul, dezvoltarea caracterului, proiecte și implicarea în comunitate. Prin toate activitățile din cadrul Forumului, se urmărește  crearea unui cadru propice pentru identificarea soluțiilor inovatoare, a experiențelor cu potențial de multiplicare, alături de cultivarea unei înțelegeri profunde cu privire la direcțiile viitoare de dezvoltare și colaborare dintre sistemele noastre educaționale, dintre mediul universitar și cel preuniversitar.

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova, Liceul Teoretic Republican Aristotel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău