PNUD va sprijini procesul de realizare a reformei administrației publice

  • 14 Martie 2023 18:27
PNUD va sprijini procesul de realizare a reformei administrației publice

Potențialele domenii de cooperare dintre Cancelaria de Stat și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), dar și stadiul de implementare a proiectelor realizate cu suportul PNUD au fost discutate astăzi, la întrevederea Secretarului general al Guvernului, Artur Mija cu reprezentanta rezidentă adjunctă a PNUD Moldova, Andrea Cuzyova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Executivului.

În discuții, Artur Mija a apreciat contribuția PNUD la elaborarea proiectului Strategiei de reformă a administrației publice, subliniind că acesta rămâne un partener important care prin expertiză și abordare inovatoare sprijină nevoile de dezvoltare ale țării noastre.

În context, Artur Mija a vorbit despre prioritățile Guvernului, accentuând  relansarea economiei și crearea locurilor noi de muncă,  realizarea agendei europene, reformarea justiției, precum și dezvoltarea infrastructurii: „Obiectivele setate vor sta la baza proiectelor pe care le vom implementa împreună și care vor genera rezultate concrete pentru oameni”.   

Părțile au discutat despre dinamizarea colaborării în vederea implementării reformei administrației publice, dar și consolidării capacităților Cancelariei de Stat în procesul de planificare strategică, dezvoltarea și coordonarea politicilor.

În prezent, PNUD acordă suportul necesar și pentru avansarea managementului finanțelor publice, dar și promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între locuitorii celor două maluri ale râului Nistru. În mod special, PNUD urmărește implicarea diasporei în realizarea politicilor, dar și creșterea angajamentului diasporei pentru dezvoltarea locală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău