PNUD și UE dau startul unei noi etape a inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”

  • 06 Octombrie 2021 11:05
PNUD și UE dau startul unei noi etape a inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”

Acces la finanțare și noi capacități de stimulare a creșterii economice pentru autoritățile locale. Asta prevede o nouă etapă a inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)”, care este lansată de Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Inițiativa vine să stimuleze dezvoltarea verde și echitabilă în regiunea Parteneriatului Estic, inclusiv în Republica Moldova și Ucraina, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă  remis de PNUD, în baza experienței din etapa anterioară (2017-2020), actuala ediție va introduce noi instrumente și practici inovatoare pentru a aborda provocările actuale și viitoare ale localităților din țările Parteneriatului Estic.

Potrivit lui Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în Republica Moldova, Uniunea Europeană acordă o mare importanță dezvoltării economice regionale. O economie puternică este fundamentul pentru o localitate bine gestionată. Cu sprijinul UE, inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică” se va concentra pe o creștere economică durabilă, care creează mai multe locuri de muncă și generează venituri mai bune și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai. Prima etapă a programului a implicat peste 45 de localități și a contribuit la crearea unui incubator de afaceri și a mai multor centre de informare, susținând 3000 de beneficiari. A doua etapă a inițiativei va oferi oportunități de finanțare pentru autoritățile locale, pentru a-și crea propriile soluții adaptate realităților locale și pentru a le implementa în localitățile lor, în beneficiul cetățenilor.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a apreciat faptul că Moldova face parte din această nouă acțiune regională și și-a reafirmat angajamentul PNUD Moldova de a promova abordări inovatoare pentru dezvoltarea durabilă a orașelor și comunităților.

Inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)” este a parte a inițiativei cu același nume lansate și finanțate de UE din 2017. Începând cu 2021, inițiativa M4EG este implementată de PNUD, în strânsă cooperare cu UE, autoritățile publice locale și alți parteneri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău