PNL vrea alegeri anticipate în România

  • 11 Iunie 2015 09:58
PNL vrea alegeri anticipate în România

Partidul Național Liberal din România consideră că soluția de ieșire din actuala criză politică este întoarcerea la urne.

Co-președintele liberal Alina Gorghiu susține că demisia premierului nu este suficientă, rezolvarea situației fiind organizarea de alegeri anticipate.

"Partidul Național Liberal face astăzi un apel la toate forțele politice din Parlamentul României pentru realizarea acestui consens politic în vederea pregătirii alegerilor generale anticipate. Evident că acest lucru presupune votarea, săptămâna viitoare, a Legii alegerilor generale pentru a putea fi organizate - ca să nu existe acest dubiu - alegerile generale pe noua lege", a spus Alina Gorghiu. 

Tot astăzi, liberalii au anulat mitingul programat vineri la Palatul Parlamentului în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, acuzând contramanifestația pregătită de PSD.

Co-președintele PNL Vasile Blaga a ținut să sublinieze însă că acțiunile de protest din țară din ziua în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură la adresa guvernului vor avea loc conform programului ințial.

"Am decis ca mitingurile la nivel de prefecturi din toate județele să se desfășoare în curul zilei de vineri, iar în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în București, rugândul pe domnul Oprescu și PSD-ul ca să nu mai vină și atunci cu o contramanifestație pentru că ar fi chiar cu totul și cu totul deplasat, cum este de fapt și acum", a spus Vasile Blaga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău