PNL România, după demisia Guvernului Filip de la Chișinău: Un prim pas spre normalizarea situației

  • 15 Iunie 2019 08:41
PNL România, după demisia Guvernului Filip de la Chișinău: Un prim pas spre normalizarea situației

Președintele Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban, afirmă că demisia Guvernului Filip la Chișinău reprezintă un gest de normalitate, arătând că intrarea în funcțiune a noului Executiv reprezintă un prim pas spre normalizarea situației din Republica Moldova.

"Guvernul condus de Maia Sandu și Andrei Năstase este perfect legitim pentru că are în spate votul cetățenilor care au ales Parlamentul Republicii Moldova și majoritatea parlamentară care a învestit Guvernul. Demisia Guvernului Filip, deși a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate, deoarece își pierduse orice urmă de legitimitate și cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Moldova în haos și conflict. Consecvent poziției din ultimii doi ani, Partidul Național Liberal va susține alianța condusă de Andrei Năstase și Maia Sandu, partenerii noștri în cadrul celei mai mari familii politice europene - Partidul Popular European, în toate demersurile de instaurare a unei democrații autentice, de repunere a instituțiilor statului în slujba cetățeanului și de integrare în Uniunea Europeană. (...) Intrarea efectivă în funcțiune a Guvernului reprezintă un prim pas spre normalizarea situației din Republica Moldova, întrucât Maia Sandu și Andrei Năstase sunt garanția respectării drumului european al acestei țări", spune Orban, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

El salută "intervenția decisivă a președintelui Klaus Iohannis în soluționarea pașnică a crizei de la Chișinău".

PNL va continua să pledeze la nivel european pentru o susținere mai amplă acordată Republicii Moldova, Guvernului Maia Sandu și procesului de integrare în Uniunea Europeană, mai arată Orban. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău