PNL România are un nou președinte

  • 19 Decembrie 2014 08:54
PNL România are un nou președinte

Deputatul PNL Alina Gorghiu, cel mai tânăr președinte și prima femeie în această funcție din istoria liberalilor, anunță un parteneriat bazat "pe încredere" cu președintele României.

 

Parlamentarul Alina Gorghiu preia locul lăsat liber de Klaus Iohannis la conducerea PNL.

La 36 de ani, Alina Gorghiu este cel mai tânăr președinte al partidului și prima femeie în această funcție din istoria liberalilor.

Alegerea sa confirmă dorința de reformare a PNL, spune președintele ales și a fost salutată inclusiv din randurile puterii.

La alegerile de joi ea l-a invins pe contracandidatul Ludovic Orban și va îndeplini timp de doi ani funcția de co-președinte al noului PNL, alături de Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a transmis colegilor liberali un mesaj de unitate și, în acest sens, a spus că va colabora cu Ludovic Orban și vor fi împreună în aceeași echipă.

"Am perceput mesajele colegilor mei. Sunt mesaje care țin de o reformă în interiorul Partidului Național Liberal, de o creștere a credibilității parlamentare. Acest partid va fi un partener de încredere al președintelui României", a spus Alina Gorghiu.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că va acționa astfel încât alegerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL să fie un succes pentru partid.

"În momentul în care competiția s-a încheiat, sunt alături de președintele Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, pentru punerea în practică a proiectului Klaus Iohannis", a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a susținut-o pe Alina Gorghiu în această competiție și a declarat că votul liberalilor a confirmat decizia de modernizare a PNL.

"Felul în care Biroul Politic a acționat îmi confirmă dorința PNL-ului, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România, pentru a fi mai aproape de oameni", a afirmat președintele ales al României.

Și copreședintele PNL, Vasile Blaga, a salutat alegerea Alinei Gorghiu, alături de care - spune el - va reuși să realizeze unificarea deplină a dreptei.

Alina Gorghiu este avocat și a fost aleasă parlamentar în 2008.

Este membră a partidului din 2002 și a fost purtător de cuvânt în campania pentru prezidențiale a lui Klaus Iohannis. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău