PNL din România și-a prezentat la Chișinău candidații pentru europarlamentare: Unii își imaginează că Basarabia poate rămâne o gubernie rusească

  • 22 Aprilie 2019 08:16
PNL din România și-a prezentat la Chișinău candidații pentru europarlamentare: Unii își imaginează că Basarabia poate rămâne o gubernie rusească

Partidul Național Liberal din România și-a prezentat ieri la Chișinău candidații pentru alegerile în Parlamentul European. La eveniment a participat liderul PNL, Ludovic Orban, candidații formațiunii, între care actualii europarlamentari Siegfried Mureșan și Viorel Badea. Alături de ei au fost liderii Blocului ACUM, din Republica Moldova, Maia Sandu și Andrei Năstase, care, la rândul lor, au beneficiat de sprijinul politic al PNL România la alegerile parlamentare din februarie, relatează Radio Chișinău.

Candidații la europarlamentare ai Partidului Național Liberal din România au promis la Chișinău că vor susține în continuare Republica Moldova în forurile europene și vor solicita, în viitorul legislativ comunitar, perspectiva de aderarea la Uniunea Europeană. În același timp, ei au subliniat că Bruxelles-ul va susține financiar Republica Moldova numai atunci când va fi combătută cu adevărat corupția, când vor funcționa instituțiile anticorupție și când va fi respectată liberatea presei. Liderul PNL, Ludovic Orban:

„Sunt unii care-și imaginează că Basarabia poate rămâne o gubernie rusească, sunt alții care-și imaginează că poate să fie o mare spălătorie de bani negri pentru mafii. Basarabia este în Europa și trebuie să intre în Europa, ca Republica Moldova sau ca România”.

Candidații PNL au criticat actuala putere de la Chișinău și și-au exprimat susținerea pentru reprezentanții Blocului ACUM, care ar fi singura forță pro-europeană din Republica Moldova, potrivit eurodeputatului Siegfried Mureșan.

„Vor mai fi bătălii electorale și vor fi grele, dar vă rog și vă cer să fiți alături de ei, să luptați împreună cu ei, pentru ca Republica Moldova să primească un Guvern condus de Blocul ACUM, care să ducă, în sfârșit, Republica Moldova mai aproape de România și de Uniunea Europeană”.

Liderii Blocului ACUM și-au îndemnat susținătorii care dețin pașapoarte românești să voteze la europarlamentare pentru candidații PNL. Avem ocazia să luptăm pentru procesul democratic din UE, a remarcat președinta PAS, Maia Sandu:

„Parlamentul European are nevoie de politicieni responsabili, de politicieni care vor să consolideze instituțiile europene, de politiciieni care vor aă aperer UE de tot felul de populiști, de corupți”.

Și alte formațiuni din România și-au prezentat programele și candidații la Chișinău, în spreanța de a câștiga voturile cetățenilor români din stânga Prutului. Sâmbătă la Chișinău au fost candidații din partea Alianței USR PLUS, Bogdan Deleanu și Radu Mihail, iar duminica trecută, Partidul Mișcarea Populară a fostului președinte al României, Traian Băsescu, și-a prezentat programul „Uniți în Europa”, pentru alegerile europarlamentare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău