Plombarea străzilor continuă în Chișinău

  • 17 Iulie 2013 12:25
Plombarea străzilor continuă în Chișinău

În Chișinău continuă plombarea străzilor, deteriorate după topirea zăpezilor. Drumarii sunt însă nevoiți să treacă de două ori prin același loc, deoarece asfaltul turnat săptămâna trecută a fost spălat de preciptațiile din ultimele zile.

Deși unii șoferi spun că drumurile sunt ceva mai bune decât în anii trecuți, ei sunt nemulțumiți de mulțimea de gropi apărute odată cu topirea zăpezii.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Adrian Boldurecu, a anunțat, luni, în cadrul ședinței Primăriei Chișinăului că săptămâna trecută în capitală au fost plombați aproape 500 de metri pătrați de drum, iar lucrările vor continua și săptămâna aceasta.

Nici pe drumurile naționale situația nu este mai bună. Șoferii microbuzelor care transportă zilnic pasageri din zonele rurale spun că înregistrează piederi considerabile din cauza șoselelor avariate.

Potrivit ministrului adjunct al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Boris Gherasim, anul acesta vor fi reparate toate drumurile naționale și locale, iar traseele Chișinău-Hâncești, Peresecina-Sărăteni, Chișinău-Peresecina și Bălți-Sângerei vor fi renovate.

Anul acesta Fondul Rutier s-a majorat cu 17% față de 2011, până la 1 miliard și  25 de milioane de lei. Creșterea se datorează, în particular, majorării de la 65 la 80 la sută a cotei accizelor la petrol care se virează în Fondul Rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:7,2 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău