Ploile din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din Nordul și Centrul R. Moldova

  • 31 Iulie 2021 11:23
Ploile din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din Nordul și Centrul R. Moldova DSE
DSE

Ploile puternice din ultimele zile, însoțite de grindină și vânt puternic au afectat mai multe localități din Nordul și Centrul Republicii Moldova, menționează Serviciul General pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

Astfel potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, prejudicii au fost înregistrate în raioanele Criuleni, Dubăsari, Fălești, și Soroca. Astfel, în orașul Criuleni, în urma ploilor torențiale însoțite de vânt puternic, de pe acoperișul Centrului de sănătate, au fost smulse și deteriorate circa 30 de foi de ardezie. Rafalele de vânt puternic au smuls mai multe foi de ardezie de pe acoperișurile a trei case de locuit în localitatea Doroțcaia, raionul Dubăsari, iar ploaia a afectat 120 de ha. de porumb. În localitatea Pârâta condițiile meteorologice nefavorabile au afectat circa 83 de ha. de livezi și 139 de ha. de culturi agricole, inclusiv 5 ha. de grâu, 125 de ha. de porumb și 6 ha. de legume. Iar în raionul Soroca, satul Vîsoca, în urma ploii torențiale cu grindină, au fost afectate circa 14 ha. de livezi.

În localitatea Boșcana, raionul Criuleni în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost deteriorate circa 0,5 km de drum local și afectate circa 250 de ha. de porumb, iar în localitatea Hrușova au fost afectate circa 207 ha. de porumb și 271 de ha. de floarea soarelui. Conform datelor înregistrate de IGSU, circa 20 ha de culturi agricole au fost afectate în urma ploiilor în raionul Fălești, satul Pruteni, iar în satul Musteața precipitațiile puternice au distrus 30 ha de floarea soarelui. Pagubele materiale urmează a fi estimate ulterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău