Ploile au făcut ravagii în sudul țării: Un autocar de rută, blocat pe drum

  • 14 Iunie 11:45
Ploile au făcut ravagii în sudul țării: Un autocar de rută, blocat pe drum

Mai multe porțiuni de drum local din sudul Republicii Moldova au fost înnămolite în urma ploilor puternice din noaptea trecută. Salvatorii și pompierii au intervenit la fața locului pentru a lichida consecințele intemperiei, informează MOLDRES.

În satul Alexeevca, Cahul, un autocar de pe ruta Chișinău-Giurgiulești, în care se aflau șapte persoane, a rămas blocat pe drum din cauza acumulării noroiului din câmp. Salvatorii au reușit să deblocheze autocarul și să asigure continuarea călătoriei pentru pasageri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma ploilor abundente, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul, au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Tot aici, salvatorii au intervenit pe mai multe porțiuni de drum local care au fost înnămolite. Astfel, la fața locului sunt antrenate echipele specializate cu mai tehnică grea, pentru a facilita accesul de deplasare.

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 33 situații de risc.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru ziua de vineri, 14 iunie. Potrivit meteorologilor, se așteaptă averse cu descărcări electrice, posibil cu grindină.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:5,66 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău