Ploi torențiale în Japonia | Ordin de evacuare pentru un milion de persoane

  • 03 Iulie 2019 15:33
Ploi torențiale în Japonia | Ordin de evacuare pentru un milion de persoane

Autoritățile japoneze au emis miercuri un ordin de evacuare pentru peste un milion de persoane din prefecturile Kagoshima și Miyazaki (sud-vest) în urma ploilor abundente care afectează în ultimele zile această regiune și care se vor intensifica în următoarele ore, relatează EFE.

Prefectura Kagoshima este situată într-un golf din sudul insulei Kyushu.

În unele părți ale insulei au ajuns să cadă până la 900 de milimetri de apă pe metru pătrat de la sfârșitul săptămânii trecute, iar în orașul Kagoshima a fost emis ordin de evacuare pentru totalitatea celor 590.000 de locuitori.

Agenția Japoneză de Meteorologie prognozează că până joi ar putea să cadă în sudul insulei Kyushu circa 350 de milimetri pe metru pătrat de ploaie, în timp ce în unele zone cantitățile ar putea depăși 80 de milimetri pe oră.

"Există posibilitatea ca precipitațiile să împiedice evacuarea persoanelor", a avertizat la o conferință de presă responsabilul provizoriu al agenției meteo, Ryota Kurora.

Agenția a cerut populației să se mențină în stare de alertă maximă, subliniind că ar putea fi emis un avertisment special pentru prefecturile Kagoshima și Kumamoto, care se așteaptă să fie grav afectate de ploi.

Același avertisment a fost emis în iulie anul trecut când vestul țării a fost afectat de ploi devastatoare care au provocat alunecări de teren, inundații și moartea a peste 200 de persoane.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău