Ploi torențiale catastrofale în Japonia | Zeci de morți și dispăruți, peste 1,6 milioane de oameni evacuați

  • 07 Iulie 2018 12:43
Ploi torențiale catastrofale în Japonia | Zeci de morți și dispăruți, peste 1,6 milioane de oameni evacuați

Cel puțin 27 persoane au murit, iar alte 47 au fost date dispărute, în partea central-vestică a Japoniei, în urma ploilor torențiale, a informat postul NHK, adăugând că peste 1,6 milioane de oameni au fost evacuați din propriile locuințe, relatează site-ul agenție Reuters.

Agenția Meteorologică a Japoniei a emis avertismente speciale pentru insula Honshu, aflată în vestul Japoniei, împotriva alunecărilor de teren și rafale puternice de vânt.

Agenția a mai anunțat că deși există o diferență de vreme între vest și est, există risc de ploi torențiale și în zona estică a Japoniei.

Un alt bărtbat din Hiroshima a murit după ce a căzut în râu de pe un pod.

Inițial, autoritățile au anunțat vineri că bilanțul victimelor este de patru persoane.

Șeful Secretariatului Guvernului Japoniei, Yoshihide Suga, a informat că în jur de 48.000 de polițști, pompieri și membri ai Forțelor armate ale Japoniei, încearcă să țină situația sub control.

Până sâmbătă, peste 1,6 mlioane de oameni au fost evacuți din propriile locuințe, a informat Agenția pentru Administrarea Incendiului și Dezastrelor.

Condițile meteorologice au afectat de asemenea și industria . Câțiva producători auto au oprit producția deoarece ploile și inundația au oprit lanțurile de aprovizionare, iar siguranța muncitorilor era amenințată, a informat agenția Kyodo.

Mitsubishi Motors Corp a oprit producția într-o fabrică, în timp ce Mada Motor Corp a oprit liniile de producție în două fabrici.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău