Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din România / Intervenția SRI: Plicurile au fost ridicate pentru expertizare

  • 06 Decembrie 2022 12:20
Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din România / Intervenția SRI: Plicurile au fost ridicate pentru expertizare

Poliția a fost sesizată marți dimineață, 6 decembrie, că la Ambasada Ucraine de la București au fost primite două plicuri suspecte. Poliția și echipe pirotehnice se află la sediul ambasadei pentru a verifica scrisorile. În ultima săptămână, zeci de reprezentanțe diplomatice ucrainene din Europa au primit plicuri cu substanțe explozive sau „colete însângerate” și ochi de animale, scrie hotnews.ro.

Marți, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect, a transmis Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, merg acolo echipe pirotehnice pentru a face verificări specifice.

„Echipele SRI s au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. In urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate si transportate in siguranță”, a anunțat și SRI.

Interventia echipelor SRI s a finalizat. Plicurile au fost ridicate in vederea expertizarii. In acest caz se colaboreaza cu toate institutiile abilitate, transmite SRI.

Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate" cu ochi de animale

Săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la ambasade ucrainene din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise inclusiv premierului Pedro Sánchez.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Conform Ministerului ucrainean de Externe, „pachetele însângerate" conțineau ochi de animale și erau îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv. Astfel de colete au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău