16 primari PSDE din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, ar urma să adere la PAS

  • 02 Aprilie 13:00
16 primari PSDE din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, ar urma să adere la PAS

16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, Iurie Levinschi, ar fi părăsit PSDE și ar fi aderat la PAS. Despre asta a scris pe pagina sa de facebook fostul președinte de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. Este al treilea val de plecări din partidul Social Democrat European, mai spune democratul.

Președintele PSDE, Ion Sula nu a răspuns la telefon pentru a confirma informația, iar secretara de la Consiliul Raional Hîncești le-a spus jurnaliștilor de la TV8 că Iurie Levinschi se află într-o ședință cu primarii din raion. 

„Primarii servesc doar cetățenii localităților care i-au ales și trebuie să promoveze înainte de toate interesele acestora. Obiectivul PAS este să contribuie la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Am lucrat și vom continua să lucrăm alături de funcționari, primari, actori politici și reprezentanți ai societății civile care au aceeași viziune. Primarii care aderă la PAS o fac din considerente valorice, urmând interesul oamenilor care i-au ales, fără condiții de o parte sau de alta. PAS a recepționat cererile de aderare la partid din partea mai multor primari și demnitari din r. Hîncești. Toate cererile de aderare vor fi analizate și luate decizii conform statului partidului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas.

La alegerile locale din toamnă, PSDE a obținut 133 de mandate de primari și 1.209 fotolii de consilieri locali și raionali. În noiembrie 2022, Partidul Democrat din Moldova a devenit Partidul Social Democrat European, iar la conducerea acestuia a fost ales Ion Sula. Liderul de onoare al PDM, Dumitru Diacov, nu a susținut schimbarea denumirii. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău