PLDM va sesiza partenerii externi cu privire la noua redactare a Legii procuraturii

  • 24 Februarie 2016 14:22
PLDM va sesiza partenerii externi cu privire la noua redactare a Legii procuraturii

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat insistă că noile amendamente propuse la Legea procuraturii au fost introduse și votate cu încălcarea legislației.

Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, a anunțat într-o conferință de presă că el și colegii săi se vor adresa misiunilor diplomatice și instituțiilor care activează în Republica Moldova, ca acestea să facă o apreciere a modului în care s-a redactat proiectul de Lege al procuraturii, transmite IPN.

Deputatul a subliniat că cel mai ciudat lucru e că anterior deputații liberali și foștii membri ai fracțiunii comuniștilor nu au votat amendamentele date, dar la ședința Comisiei juridice, cei care se opuneau anterior acestor amendamente, acum le-au susținut.

Aceste 32 de amendamente, în opinia liberal-democraților, schimbă conceptul proiectului de lege elaborat de Grupul de lucru creat în acest sens. Tudor Deliu a accentuat că aceste amendamente vin să instituie în Procuratura Generală o bâtă politică care va putea fi folosită împotriva celor incomozi. „Suntem într-o situație când actuala majoritate guvernamentală, după bunul plac, schimbă legile din mers, fapt ce ar trebui să ne facă mai vigilenți”, a spus parlamentarul.

Proiectul de lege a fost aprobat pentru lectura a doua în comisia de fond cu noile amendamente propuse. Liberal-democrații au boicotat acea ședință a comisiei. Inițiativa urmează a fi propusă spre vot în plenul legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău