PLDM trece în opoziție

  • 16 Ianuarie 2016 15:40
PLDM trece în opoziție

Partidul Liberal Democrat nu va face parte din majoritatea parlamentară care a decis să voteze învestirea Guvernului și se declară în opoziție.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al formațiunii care a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, transmite IPN.

Liderul interimar al partidului, Valeriu Streleț, a declarat după ședință că, în cadrul întrunirii, Consiliul a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorități parlamentare „când rezultatele politice sunt înlocuite prin formarea a astfel de majorități prin presiuni și corupere”.

De asemenea, Consiliul a cerut ca deputații liberal-democrați care au subsemnat declarația majorității parlamentare, ce l-a înaintat pe democratul Pavel Filip la funcția de prim-ministru, să-și retragă semnăturile. În caz că aceștia nu-și retrag semnăturile, Valeriu Streleț a menționat că aceasta va rămâne pe conștiința lor și că ei cel mai probabil nu se vor regăsi în componența partidului mai departe.

O altă decizie luată este cea de a convoca Congresul extraordinar al PLDM pe 20 martie curent. Valeriu Streleț a subliniat că în această perioadă se va face evaluarea internă a formațiunii, se va face o lustrație și nu se vor accepta în componența PLDM persoane care au probleme cu justiția.

Partidul Liberal Democrat a insistat anterior că are dreptul să desemneze candidatul la funcția de prim-ministru. Ulterior, după crearea majorității parlamentare din democrați, liberali și 14 foști comuniști, la aceasta s-au alăturat și 7 liberal-democrați. Deși o zi în urmă se spunea că un deputat PLDM s-a retras din majoritate, acum Valeriu Streleț a spus că li se cere „celor șapte deputați” să-și retragă semnăturile din declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău