PLDM și-a ales președintele

  • 18 Iunie 2016 18:04
PLDM și-a ales președintele

Viorel Cibotaru este noul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Ex-ministrul Apărării a fost ales în această funcție în cadrul Congresului VII al PLDM care a avut loc sâmbătă, 18 iunie 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, alegerea președintelui a avut loc prin vot deschis, la această funcție fiind propuse de către delegații la congres mai multe candidaturi: Valeriu Streleț, Liliana Palihovici, Tudor Deliu și Vadim Pistrinciuc. Aceștia și-au retras, însă, candidaturile în favoarea lui Viorel Cibotaru.

Președintele nou-ales s-a declarat onorat de încrederea acordată, subliniind că principala sarcină a partidului este consolidarea și reformarea acestuia.

Criza în PLDM s-a terminat. Cred că de acum încolo partidul va fi unul combativ care știe să elaboreze politici publice și să le implementeze. Vom continua să reformăm și să consolidăm partidul, să fim activi în plan politic. Prioritățile cetățeanului rămân sarcina de bază a PLDM", a menționat liderul PLDM.

De asemenea, Viorel Cibotaru a spus că PLDM se va implica cu mandat deplin în procesul de dialog pentru identificarea unui candidat unic al dreptei la alegerile prezidențiale.

Congresul VII a operat modificări la Statutul și Programul partidului, a ales o nouă componență a Consiliului Politic Național și a adoptat o Declarație finală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău