PLDM: Poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică

  • 20 August 2020 13:24
PLDM: Poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică

Partidul Liberal Democrat anunță că a luat act de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate a respins invitația la dialog pentru a crea un bloc electoral și a desemna un candidat unic la alegerile prezidențiale. Liberal-democrații consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică, transmite IPN.

„PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit PLDM, „rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”.

Totodată, formațiunea apreciează drept „politic corectă” poziția Platformei DA față de propunerea de a face bloc electoral comun.

Partidul Liberal Democrat a invitat PAS și Platforma DA la dialog pentru a crea un bloc electoral care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate. Ulterior, PAS a declarat că și-a înaintat deja candidatul la funcția de președinte, în persoana Maiei Sandu, și a îndemnat și alte forțe politice să o susțină.

Platfroma Demnitate și Adevăr a anunțat că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. În fond, reacția Platformei DA se limitează la formula „a luat act”, chiar dacă textul comunicatului conține mai multe exemple din ultimii ani prin care formațiunea „a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial”, dar care, însă nu au fost acceptate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău