PLDM nu va participa la crearea unei majorități parlamentare

  • 04 Noiembrie 2015 19:04
PLDM nu va participa la crearea unei majorități parlamentare

PLDM nu va participa la negocirile pentru formarea unei noi majorități parlamentare.

O decizie în acest sens a fost luată în această seară de  Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat cu o majoritate de voturi, a declarat liderul PLDM Valeriu Streleț.

Fostul premier a argumentat decizia partidului său de a nu participa la guvernare, prin faptul că Partidul Democrat ar fi acaparat instituțiile statului și  s-a opus reformelor.  În condițiile în care PD a provocat deliberat această criză politică, este pe deplin responsabil să găsească soluțiiși să-ți asume guvernarea, a subliniat Valeriu Streleț.

”Partidul Liberal Democrat nu va participa la careva negocieri cu Partidul Democrat și aliații săi, pentru formarea unei viitoare majorități parlamentare odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică, trimițând în demisie un guvern pro-european, care ușor putea fi transformat într-un guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă la discuții. Acum Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluții pentru a crea majoritate parlamentară și să-și asume responsabilitatea guvernării mai departe”, a declarat Valeriu Streleț.

Valeriu Streleț  a făcut un apel către toate  forțele de dreapta să facă front comun.

Amintim că guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis pe 29 octombrie prin moțiune de cenzură, susținută de deputații socialiști, comuniști și democrați.
 
Astăzi urma să se întâlnească, din nou, reprezentanții PD, PL și PPEM pentru a discuta formarea unei coaliții de guvernare. Ieri, democrații au discutat cu comuniștii, iar PD a declarat că ar putea coaliza cu PCRM dacă aceasta va contribui la stabilitatea R. Moldova și va asigura apropierea de Uniunea Europeană.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău