PLDM îi cedează lui Leancă o denumire de partid

  • 19 Martie 2015 09:54
PLDM îi cedează lui Leancă o denumire de partid

Revista presei din 19 martie 2015

PLDM îi „CEDEAZĂ” lui Iurie Leancă o denumire de partid, scrie Ziarul Național. După ce fostul premier Iurie Leancă a declarat că partidul pe care vrea să-l lanseze urma să se numească „Partidului Popular European”, iar această denumire a fost deja înregistrată la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală de către PLDM, deputatul liberal-democrat Victor Roșca a anunțat că îi cedează lui Iurie Leancă denumirea „Partidul Social Liberal”, la fel, înregistrată la AGEPI de către PLDM.

Banii furați de la Banca de Economii vor trebui plătiți de toți cetățenii Republicii Moldova, titrează Adevărul, care îl citează pe fostul ministru de Finanțe Veaceslav Negruță. În cazul în care nu va fi returnat furtul de la Banca de Economii, Guvernul va fi obligat să întoarcă creditul către BNM din mijloacele bugetare. Este o sumă foarte mare, datoria internă va spori simțitor și va crește și povara fiscală. Consecințele le vom simți în timpul apropiat, a atenționat fostul ministru.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, într-un interviu acordat ziarului TIMPUL, că România este pregătită să ofere tot sprijinul necesar pentru „racordarea fizică” a Republicii Moldova la Europa, dar că rezultatele depind de nivelul de angajament al Chișinăului. Uniunea Europeană dorește să vadă acțiuni practice, consecvente, care să demonstreze fără echivoc voința politică de asumare a cursului european, de implementare a reformelor, de transformare în sens democratic a Republicii Moldova, de consolidare a cooperării cu România, în toate domeniile”, a afirmat Bogdan Aurescu. El mai vorbește despre scrutinul care va avea loc duminică în regiunea găgăuză, despre conflictul din Transnistria, precum și despre criza din Ucraina.

Evenimentul Zilei îl citează pe vicepremierul Victor Osipov, care salută intenția lui Petro Poroșenko de a ajuta Moldova în soluționarea diferendului transnistrean. El a declarat în cadrul unei emisiuni TV că remarcă un interes sporit din partea Ucrainei privind soluționarea conflictului transnistrean. Experții consideră că Ucraina deține pârghii suficiente pentru a influența Tiraspolul să se apropie de Chișinău. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat marți că a convenit cu omologul său român, Klaus Iohannis, să facă tot ce le stă în putință astfel încât Transnistria să fie reintegrată în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău