PLDM a înregistrat marca lui Leancă

  • 18 Martie 2015 10:18
PLDM a înregistrat marca lui Leancă

Revista presei din 18 martie 2015

Sechestru pe bunurile lui Ilan Shor în dosarele BEM și Banca Socială, titrează Timpul. Sechestrul a fost aplicat pe terenurile, apartamentele și mașinile de lux ale celor șase persoane escortate la CNA, printre care și Ilan Shor. Centrul Național Anticorupție a desfășurat la 17 martie 8 percheziții în mai multe cauze de la Banca de Economii și Banca Socială. Două persoane au fost reținute pentru o durată de 72 de ore de către CNA, în cadrul dosarelor privind creditele neperformante de la mai multe bănci. Cele două persoane reținute au acționat în bază de procură, fiind mandate de unele companii care au beneficiat de credite de la Banca Socială, scrie Timpul.

Ilan Shor este un instrument în furturile de miliarde și nu va ajunge după gratii deoarece este protejat de Filat și Plahotniuc, scrie Jurnal.md, care citează analiști și reprezentanți ai societății civile. În pofida investigațiilor, nimeni nu va fi tras la răspundere în cazul furturilor din sistemul bancar, spun experții.

Într-un  interviu pentru Realitatea.md, fostul premier Iurie Leancă a dezvăluit că împreună cu echipa sa au decis deja denumirea viitorul partid politic, însă există anumite probleme cu înregistrarea denumirii la Ministerul Justiției. Iurie Leancă a declarat că era aproape gata să sonorizeze  denumirea, de  - Partidul Polular European (PPE), ceea ce ar arătat  afilierea cu familia europeană, dar cineva însă, pe neașteptate, a solicitat aceeași denumire. Potrivit Realitatea, în baza de date a Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova, marca "Partidul Polular European" este deja înregistrată, iar solicitantul și titlularul acesteia este "Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu sediul pe str. București nr. 88". Solicitarea de a înregistra marca a fost făcută pe 3 martie, la doar câteva zile după anunțul făcut de Leancă. Tot PLDM a înregistrat și marca "Partidul Democrat Liberal".

Poroșenko și Iohannis au discutat despre Republica Moldova! Ce au DECIS în privința Transnistriei, citim în Ziarul Național. Autoritățile de la Kiev și cele de la Chișinău își vor coordona acțiunile pentru a contribui la dezghețarea conflictului transnistrean și restabilirea integrității teritoriale a R. Moldova”, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la întâlnirea cu omologul său român, Klaus Iohannis. Poroshenco a adăugat că s-a ajuns la înțelegerea că este indispensabilă modernizarea esențială a sistemului de securitate din regiunea Mării Negre, iar o atenție deosebită a fost acordată Republicii Moldova, în special Transnistriei.

Depresia națională, titrează Timpul și observă că noi, moldovenii, avem o mare problemă - nu zâmbim niciodată. Ziarul admite că trăim într-o țară cu multe problem -  Sărăcie, corupție, bădărănism și discriminare, doar că  fața tristă, după publicație  nu ne va scăpa  de corupți și n-o să ne scoată din sărăcie. Depresia nu va reforma  poliția și nici nu va  crea  un sistem medical mai bun. La prima vedere pare că suntem triști pentru că suntem săraci. Însă nu e vorba doar de săraci, fețele acre persistă și la conducerea țării, și la volanul mașinilor de lux, și la mesele din restaurantele de elită. Până și la beție suntem triști – în loc să ne bucurăm, plângem sau și mai rău, căutăm să-i spargem capul cuiva. Depresia asta națională a noastră e mai tristă decât în romanele lui Franz Kafka, remarcă Timpul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău