PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu Guvernul Filip

  • 21 Iunie 2017 18:49
PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu Guvernul Filip

Grupul parlamentar al PLDM a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care a solicitat controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului nr.1 din 20 ianuarie 2016 de învestire cu încredere a Guvernul Filip și programul său de activitate.

Autorii cer Curții să examineze cererea „exclusiv în partea ce ține de membrii Executivului asupra cărora există dubii rezonabile de contribuire la asigurarea viabilității schemei de export a anabolizantelor prin intermediul Î.S „Poșta Moldovei”, relatează Ziarul de Gardă.

„Parlamentul a încălcat atât procedura de verificare a integrității candidaților, cât și cea de învestire a Guvernului. Mai sunt și alte solicitări.Cred că prin această sesizare, Curtea Constituțională este supusă unui test de obiectivitate și consecvență. Asta, deoarece în argumentarea noastră constatăm o similitudine și facem trimitere la practica anterioară a Înaltei Curți și anume HCC n.4 din 22.04.2016. Sesizarea actuală este, de fapt, ultimul instrument legal de a-i înlătura din înaltele funcții publice pe cei care au protejat schema cu „anabolizante”, fie prin acțiune, fie prin inacțiune”, a scris deputatul PLDM Grigore Cobzac pe pagina sa de Facebook.

Fracțiunea parlamentară a PLDM a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip,  „în contextul implicării, acoperirii și lipsei acțiunilor de contracarare a traficului de substanțe anabolizante, prin intermediul ÎS „Poșta Moldovei”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău