PLDM, PDM și PL se acuză reciproc pentru blocarea negocierilor

  • 22 Ianuarie 2015 18:18
PLDM, PDM și PL se acuză reciproc pentru blocarea negocierilor

Parlamentul a amânat pentru mâine alegerea conducerii legislativului pentru a continua consultările în această privință.

Între timp, PLDM, PDM și PL se acuză reciproc pentru blocarea negocierilor, iar comuniștii declară că vor susține un guvern minoritar format din reprezentanții democraților și liberal-democraților.

Liderul PLDM Vlad Filat a declarat presei după ședința parlamentului că negocierile în vederea creării unei coaliții pro-europene ar fi intrat în blocaj din cauza Partidului Liberal. Totuși el și-a exprimat speranța că se va ajunge la un compromis, dar a sugerat că liberal-democrații ar putea accepta și participarea la formarea unui guvern minoritar dacă nu se va ajunge la un compromis.

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin a declarat că PCRM este gata să participe la alegerea conducerii parlamentului și chiar să susțină un guvern minoritar.

Pe de altă parte, liderul PL Mihai Ghimpu a negat acuzațiile că negocierile ar fi fost blocate de formațiunea sa. La rândul său el a acuzat Partidul Democrat că nu vrea să cedeze și că își apără propriile interese, în special funcția de procuror general și Ministerul Transporturilor din care cauză nu s-a ajuns la un compromis. Potrivit lui Ghimpu, PD ar fi decis deja în privința unei coaliții cu PCRM.

Înainte de ședința în plen, președintele PDM Marian Lupu a făcut o declarație de presă în care a învinuit liberalii că ar fi cauza blocării negocierilor și a reiterat apelul către PLDM să formeze împreună un guvern minoritar.

Deputații au reușit astăzi doar să formeze comisia pentru alegerea președintelui parlamentului, din care nu fac parte reprezentanții PL. Ei și-au explicat decizia prin faptul că nu există claritate în privința majorității parlamentare. Ulterior PLDM a cerut din nou o pauză până vineri la ora 15.00 pentru a continua consultările.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău