PLDM, PDM și PL reiau negocierile

  • 27 Iulie 2015 09:57
PLDM, PDM și PL reiau negocierile

PLDM, PDM și PL vor continua astăzi negocierile în vederea formării noului guvern, după ce acestea au intrat în impas, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că nu s-a ajuns la un consens în privința candidatului la funcția de premier.

Blocajul pare să fie provocat de condițiile impuse de candidatul PLDM la funcția de premier, Maia Sandu. Ea sugerează că ar trebui schimbată conducerea Băncii Naționale, pentru că altfel nu-și poate asuma  responsabilitatea pentru politica economică și financiară a statului și realiza toate măsurile pentru obținerea unui program cu Fondul Monetar Internațional. 

Totodată Maia Sandu subliniază că  în primele zile ale activității sale, noul Guvern va trebui să vină cu un plan de măsuri anticriză, care va include și reducerea semnificativă a cheltuielilor publice.

Președintele Nicolae Timofti a amânat consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier. Acestea au fost programate pentru sâmbătă seara și amânate pentru duminică, dar nu au mai avut loc.

Amintim că liderii celor trei formațiunei care au semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană III dădeau asigurări că noul guvern va fi învestit până la sfârșitul acestei luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău