PLDM, PDM și PL au început negocierile

  • 01 Decembrie 2014 19:38
PLDM, PDM și PL au început negocierile

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au început deja discuțiile privind crearea viitoarei coaliții majoritare, a anunțat astăzi președintele PLDM, Vlad Filat. Liderii PLDM și PD au afirmat, la rândul lor, că alegerile parlamentare de ieri au reconfirmat opțiunea pro-europeană a cetățenilor Republicii Moldova.Vlad Filat a declarat în cadrul unei…

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au început deja discuțiile privind crearea viitoarei coaliții majoritare, a anunțat astăzi președintele PLDM, Vlad Filat. Liderii PLDM și PD au afirmat, la rândul lor, că alegerile parlamentare de ieri au reconfirmat opțiunea pro-europeană a cetățenilor Republicii Moldova.

Vlad Filat a declarat în cadrul unei conferințe de presă că partidele pro-europene au obținut o nouă majoritate, în pofida provocărilor interne și externe la care au fost supuse, în ultimele luni, Republica Moldova și actuala coaliție pro-europeană. El a precizat că partidele pro-europene obțin a treia victorie la rând la alegerile parlamentare și a dat asigurări că PLDM va opta în continuare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Eurpeană. El a dat asigurări că PLDM va face coaliție doar cu PD și cu PL.
 
Rezultatul alegerilor parlamentare de ieri, este unul favorabil opțiunii pro-europene a Republicii Moldova, a declarat și liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. El a prezentat rezultatele numărării paralele a voturilor efectuate de PD, care confirmă victoria partidelor pro-europene la acest scrutin. Bilanțul cel mai important al votării este că Republica Moldova a ales să continue drumul său european. Marian Lupu a declarat că PD va opta pentru crearea unei noi coaliții pro-europene.
 
Liderul PL Mihai Ghimpu a menționat că liberalii optează pentru formarea unei noi coaliții pro-europene. Mihai Ghimpu a calificat rezultatele alegerilor drept o nouă victorie  a partidelor pro-europene și le-a mulțumit cetățenilor pentru faptul că, în pofida dezamăgirilor, au ales vectorul european de dezvoltare.
 
În același timp, liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat că formațiunea sa nu va face coaliții cu partide pro-europene și va cere în continuare denunțarea acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și organizarea unui referendum de integrare în UniuneaVamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
 
Într-un mesaj difuzat presei, Partidul Comuniștilor a comunicat că alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă pașnică și relativ calmă și anunță că va opta în continuare pentru o Moldovă integră, prosperă și independentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău