PLDM, PDM și PL au început negocierile

  • 01 Decembrie 2014 19:38
PLDM, PDM și PL au început negocierile

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au început deja discuțiile privind crearea viitoarei coaliții majoritare, a anunțat astăzi președintele PLDM, Vlad Filat. Liderii PLDM și PD au afirmat, la rândul lor, că alegerile parlamentare de ieri au reconfirmat opțiunea pro-europeană a cetățenilor Republicii Moldova.Vlad Filat a declarat în cadrul unei…

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au început deja discuțiile privind crearea viitoarei coaliții majoritare, a anunțat astăzi președintele PLDM, Vlad Filat. Liderii PLDM și PD au afirmat, la rândul lor, că alegerile parlamentare de ieri au reconfirmat opțiunea pro-europeană a cetățenilor Republicii Moldova.

Vlad Filat a declarat în cadrul unei conferințe de presă că partidele pro-europene au obținut o nouă majoritate, în pofida provocărilor interne și externe la care au fost supuse, în ultimele luni, Republica Moldova și actuala coaliție pro-europeană. El a precizat că partidele pro-europene obțin a treia victorie la rând la alegerile parlamentare și a dat asigurări că PLDM va opta în continuare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Eurpeană. El a dat asigurări că PLDM va face coaliție doar cu PD și cu PL.
 
Rezultatul alegerilor parlamentare de ieri, este unul favorabil opțiunii pro-europene a Republicii Moldova, a declarat și liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. El a prezentat rezultatele numărării paralele a voturilor efectuate de PD, care confirmă victoria partidelor pro-europene la acest scrutin. Bilanțul cel mai important al votării este că Republica Moldova a ales să continue drumul său european. Marian Lupu a declarat că PD va opta pentru crearea unei noi coaliții pro-europene.
 
Liderul PL Mihai Ghimpu a menționat că liberalii optează pentru formarea unei noi coaliții pro-europene. Mihai Ghimpu a calificat rezultatele alegerilor drept o nouă victorie  a partidelor pro-europene și le-a mulțumit cetățenilor pentru faptul că, în pofida dezamăgirilor, au ales vectorul european de dezvoltare.
 
În același timp, liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat că formațiunea sa nu va face coaliții cu partide pro-europene și va cere în continuare denunțarea acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și organizarea unui referendum de integrare în UniuneaVamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
 
Într-un mesaj difuzat presei, Partidul Comuniștilor a comunicat că alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă pașnică și relativ calmă și anunță că va opta în continuare pentru o Moldovă integră, prosperă și independentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Sat
10
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău