PLDM, PDM și PL, gata de negocieri

  • 29 Iunie 2015 14:01
PLDM, PDM și PL, gata de negocieri

Partidul Liberal, Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat sunt gata să inițieze negocieri pentru formarea unei noi alianțe de guvernare, dar și a coalițiilor la nivel local.

Liderii celor trei formațiuni au menționat că negocierile ar putea începe chiar de astăzi. În timp ce reprezentanții PD și PLDM se declară optimiști, cei ai PL au însă unele condiții. 

Negocierile pentru formarea unei noi coaliții de guvernământ ar putea începe chiar de astăzi, a declarat președintele democraților, Marian Lupu. Mai mult, el a menționat că  după turul doi de scrutin al alegerilor locale concurența între partidele proeuropene s-a încheiat și de acum înainte trebuie să prevaleze interesul țării.

”Trebuie să ne orientăm spre un rezultat fără alternativă pentru Republica Moldova. Și anume - formarea unei majorități parlamentare și învestirea Guvernului. Spre acest obiectiv suntem orientați și vom depune toate eforturile. De aici în colo concurența s-a încheiat și trebuie să prevaleze interesul țării și avem toate premisele ca așa să se întâmple”, a declarat Marian Lupu.

Și vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, a menționat că formațiunea sa va insista în continuare pe formarea unei alianțe pro-europene, cu participarea liberalilor, singura alternativă pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menționat că PL este deschis spre discuții, doar că va insista în continuare pe negocieri corecte, deschise, cu participarea presei. O condiție imperativă rămâne, de asemenea, numirea unui procuror european. 

” Trebuie să analizăm foarte bine. Voi convoca biroul politic, apoi Consiliul Republican al PL, și vom lua o decizie. Nu vrem o alianță de dragul Alianței. Vrem o guvernare cinstită, pro-europeană și corectă. Nu avem altă alternativă. Înțelegerea de la Aeroport rămâne în vigoare. Discuțiile trebuie să aibă loc în prezența presei, cu participarea reprezentanților partidelor europene din care facem parte”, a declarat Mihai Ghimpu. 

Timpul rezervat de către legislație pentru instalarea unui nou Guvern expiră pe 12 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău