Platon va sta închis 18 ani în dosarul BEM. Statul va plăti peste 300 de mii de lei cheltuieli de judecată

  • 18 Decembrie 2017 18:27
Platon va sta închis 18 ani în dosarul BEM. Statul va plăti peste 300 de mii de lei cheltuieli de judecată

Curtea de apel a menținut sentința primei instanțe în care Veceaslav Platon a fost condamnat la 18 ani în dosarul BEM.

Totodată, potrivit sentinței Platon a fost scutit de cheltuielile de judecată suportate de Procuratură și Centrul Național Anticorupție. Astfel, aceste cheltuieli, în sumă de 303. 568 de lei vor fi suportate de stat, transmite TV8.

Aceeași sentință prevede că Platon nu va putea ocupa funcții timp de cinci ani în sectorul bancar și urmează să fie deținut în penitenciar de tip închis.

Veaceslav Platon a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Platon se declară nevinovat.

Reamintim că, Veceaslav Platon a mai fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarele privind tentativa de escrocherie în proporții deosebit de mari – Moldasig, dar și de corupere a mascaților de la „Pantera”. De asemenea, acestuia i s-a aplicat o amendă în valoarea de 300 de mii de lei și a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții și a exercita anumite activități economie pe o perioadă de trei ani. Decizia a fost luată pe 12 decembrie, de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău