Platon a pierdut procesul de judecată. Casa Modei și fostul sediu ASITO rămân în proprietatea omului de afaceri Vladimir Russu

  • 17 Ianuarie 2022 10:33
Platon a pierdut procesul de judecată. Casa Modei și fostul sediu ASITO rămân în proprietatea omului de afaceri Vladimir Russu

Curtea de Apel a emis o hotărâre definitivă și irevocabilă în cazul celor două imobile (Casa Modei și fostul sediu ASITO) pe care a încercat să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Magistrații au admis recursurile proprietarilor imobilelor și au anulat hotărârile ilegale care i-au permis lui Platon să acapareze bunurile ce nu-i aparțin. Plenul a constatat că imobilele de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr.182 și str. Mitropolit Bănulescu Bodoni nr.57/1 rămân în proprietatea „SCM Development Mol” și „Continental Business Invest” SRL, companii deținute de omul de afaceri Vladimir Russu.

Deși a fost un litigiu forțat, fără niciun argument juridic pertinent din partea lui Veaceslav Platon și a avocaților care l-au reprezentat, procesul a durat aproape un an și a adus imense daune morale și materiale proprietarului legal.

„Continental Business Invest” precizează că în perioada litigiului, a fost parțial suspendată obligativitatea plăților pentru chirie din parte entităților care arendează spații în cele două clădiri.

„A fost o perioadă foarte dificilă, dar noi am fost încrezători și am mizat mult pe corectitudinea sistemului judecătoresc. Deși au existat și momente lipsite de logică juridică, decizii controversate care permis tergiversarea pe care și-a dorit-o Platon, suntem bucuroși de finalitatea dosarului. Pe de altă parte, suntem îngrijorați de faptul că într-un stat democratic precum R.Moldova, cineva îți poate pune la îndoială dreptul fundamental la proprietate. Noi ne-am învățat lecția, iar de aici încolo vom fi foarte vigilenți în fiecare dintre proiectele noastre”, afirmă Vladimir Russu.

Omul de afaceri consideră că Veaceslav Platon rămâne un pericol eminent pentru securitatea statului.

„Acest personaj are tactici foarte periculoase de a-și pune în aplicare schemele frauduloase. Pe propriul exemplu, pot spune ferm că Platon rămâne activ și conectat la mediul politic și judecătoresc din R.Moldova, iar fiecare posibilă conexiune cu el trebuie tratată cu maximă precauție”, a conchis Vladimir Russu.

Vom aminti că dosarul în cauză a fost inițiat în martie 2021, după ce Vladimir Russu a aflat despre o controversată decizie judecătorească emisă în decembrie 2020, prin care cele două bunuri imobile au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău