Plățile în avans pentru luna aprilie au fost transferate prestatorilor de servicii medicale

  • 12 Aprilie 2023 15:07
Plățile în avans pentru luna aprilie au fost transferate prestatorilor de servicii medicale

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat în perioada 10-12 aprilie prestatorilor de servicii medicale plățile în avans pentru luna curentă. Volumul mijloacelor financiare alocate în acest scop este în jur de 765 de milioane de lei, transmite CNAM.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, aproximativ 728 de milioane de lei, a fost achitată prestatorilor publici de servicii medicale. Alte 37 de milioane de lei au fost virate prestatorilor privați.

Plățile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenței medicale populației asigurate, în volumul și de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit contractelor încheiate cu instituțiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plățile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Transferul mijloacelor financiare pentru serviciile medicale prestate populației în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală este posibil datorită achitării cu onestitate de către cetățeni a primelor de asigurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău