Platforma YouTube a suspendat pentru o săptămână canalul președintelui brazilian Jair Bolsonaro

  • 26 Octombrie 2021 09:13
Platforma YouTube a suspendat pentru o săptămână canalul președintelui brazilian Jair Bolsonaro

Platforma video YouTube a suspendat luni pentru o săptămână activitățile canalului președintelui brazilian Jair Bolsonaro, după ce a retras o înregistrare video în care el menționa informații false asociate vaccinului anticoronavirus și bolii SIDA, informează marți AFP, citat de AGERPRES.

"Am suprimat o înregistrare video pe canalul lui Jair Bolsonaro, pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea medicală asupra COVID-19, (înregistrare) în care se afirma că vaccinurile nu reduc riscul de a contracta boala și că ele provoacă alte boli infecțioase", a anunțat YouTube într-un comunicat.

Este pentru a doua oară când președintele Bolsonaro încalcă "normele comunității", ale platformei YouTube.

De data aceasta, el nu va putea posta noi înregistrări video sau face emisii în direct în timpul următoarelor șapte zile, potrivit regulilor platformei.

Restul înregistrărilor sale video de pe YouTube, unde Bolsonaro are 3,5 milioane de abonați, sunt în continuare accesibile pe YouTube.

Rețelele sociale Facebook și Instagram, care aparțin aceluiași grup, au suprimat înregistrarea video luni, din același motiv.

În înregistrarea sa săptămânală în direct de joia trecută, postată simultan pe mai multe platforme, Jair Bolsonaro menționa un zvon conform căruia rapoarte oficiale ale guvernului britanic "sugerează" că persoanele pe deplin vaccinate dezvoltă virusul bolii SIDA "mult mai repede decât este prevăzut".

"Vă recomand să citiți știrile. Nu le voi citi aici, pentru că aș putea avea probleme cu live-ul meu", a adăugat șeful statului brazilian.

Informația a fost dezmințită de guvernul britanic pentru serviciul de verificare a faptelor al AFP.

Societatea braziliană pentru boli infecțioase a dat la rândul său asigurări sâmbătă, într-un comunicat, că "nu este cunoscută nicio legătură între vreun vaccin contra COVID-19 și dezvoltarea Sindromului Imunodeficienței Dobândite (SIDA)".

Deocamdată, liderul brazilian de extremă dreapta nu a reacționat la blocarea canalului său de YouTube.

Facebook a retras deja în martie o înregistrare video în care, criticând măsurile preventive și vaccinurile anti-COVID-19, Bolsonaro îi încuraja pe oameni să se adune în grupuri, într-un moment în care în Brazilia mureau zilnic de COVID-19 circa 2.500 de persoane.

YouTube a trimis o primă alertă în iulie, când a suprimat de pe canalul său alte înregistrări video ce conțineau informații false despre pandemie, în care eficacitatea portului de mască pentru prevenirea contaminărilor era pusă la îndoială, iar utilizarea hidroxiclorochinei și a ivermectinei era încurajată, în condițiile în care aceste medicamente nu au fost recunoscute ca fiind eficiente.

Președintele Bolsonaro este adesea acuzat de răspândirea unor informații false. În august, Curtea Supremă federală a decis să-l ancheteze pentru "calomnie" și "incitare la crimă", în special pentru că a pus la îndoială sistemul de vot electronic din Brazilia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău