Platformă web de donare a scaunelor auto pentru copii

  • 19 Mai 2018 18:50
Platformă web de donare a scaunelor auto pentru copii

Scaunele auto pentru transportarea copiilor pot fi donate prin intermediul unei platforme web, iar ulterior acestea vor ajunge să fie folosite din nou de familii cu venituri modeste. Proiectul „Un scăunel din inimă!” este lansat de către Automobil Club din Moldova (ACM).

Virginia Mandalac, manager de proiect, a declarat pentru IPN că scopul este de a ajuta cât mai multe familii cu venituri mici care întâmpină dificultăți în achiziționarea unui scaun  auto corespunzător înălțimii și greutății copilului. Pentru a dona un scaun sau pentru a deveni beneficiar, persoana urmează să acceseze platforma web baby4baby.org, accesând opțiunea „Donează” sau „Am nevoie de un scăunel”. Ulterior se completează un formular. Odată donat, scaunul este verificat de către specialiștii Automobil Club din Moldova și transmis beneficiarului, care este selectat cu ajutorul unui program.

Virginia Mandalac a mai spus că asociația a desfășurat anterior campanii de comunicare în maternități, în grădinițe și în școli pentru a informa părinții despre necesitatea de a transporta copiii în siguranță. Însă în cele mai multe cazuri adulții au invocat că aceste echipamente sunt destul de scumpe și nu și le pot permite, iar din aceste discuții a și venit ideea acestui proiect.

Proiectul este lansat în comun cu Automobil Club Belarus (BKA), fiind implementat cu sprijinul financiar al FIA Road Safety Grant Programme și FIA Action for Road Safety.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:4,63 m/s
Mon
26
Tue
26
Wed
23
Thu
24
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău