Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei lansează a doua ediție a „Săptămânii Naționale a Bunătății” cu genericul „Bunătatea începe cu tine”

  • 14 Noiembrie 2022 17:10
Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei lansează a doua ediție a „Săptămânii Naționale a Bunătății” cu genericul „Bunătatea începe cu tine”

Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei lansează a doua ediție a „Săptămânii Naționale a Bunătății” cu genericul „Bunătatea începe cu tine”, transmite Radio Chișinău.

Platforma este constituită din 40 de organizații, care au drept scop de a colecta fonduri pentru a crea un mediu mai bun pentru cei vulnerabili.

Președintele Platformei pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, Ilie Chirtoacă, face apel către agenții economici să se implice în această campanie prin mecanismele fiscale ale filantropiei de susținere.  

„Să intervenim acolo unde putem să ajutăm, astfel încât cei care au ajuns într-o situație dificilă să poată ieși cu bine. Agenții economici, oameni de afaceri puteți să susțineți activitățile atât a membrilor tuturor organizațiilor, cât și a platformei în general. Puteți face acest lucru prin utilizarea mecanismului de deducere filantropică, care oferă fiecărui agent economic de a deduce o parte din impozite cu scop filantropic”, spune Ilie Chirtoacă Chirtoacă.

Directorul executiv al Centrului CONTACT, Serghei Neicovcen, spune că în Săptămâna Națională a Bunătății este bine să se promoveze acțiunile filantropice, îndemnând nu doar agenții economici, dar și cetățenii care pot contribui să ajute alte persoane aflate în dificultate:

„În această săptămână dorim ca toți oamenii să se implice, nu doar agenții economici, dar și oameni simpli, dacă aveți posibilitatea să veniți în ajutorul unui om, aveți aceste organizații filantropice, poate cunoașteți alte organizații ți aveți posibilitatea a dona, a ajuta unui om prin intermediul acestor organizații filantropice, și fiți siguri că acești bani vor ajunge la destinație”, afirmă Serghei Neicovcen.

Președinta organizației „Ajută un om”, , a spus că organizația promovează un mod de viață pentru viitori adulți prin evitarea abandonului școlar:

 „Asociația „Ajută un om” are peste 12 ani  de când implementăm campanii sociale pentru copii săraci din sate. Scopul nostru este să evităm abandonul școlar pentru că din experiență suntem convinși că doar educația ne poate salva. Și un copil care ajunge la școală este un matur în devenire, responsabil, cel care poate să facă diferența. Într-un cuvânt este un om bun”, spune Doina Cernavca.

Cele 40 de organizații care se află sub umbrela Platformei și-au propus să promoveze timp de șapte zile filantropia personală și corporativă ca alternativă pentru soluționarea problemelor sociale încurajând oamenii să facă gesturi de bunătate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău