Platforma „Pentru Moldova” | „Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare”

  • 23 Noiembrie 2020 12:56
Platforma „Pentru Moldova” | „Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare”

Platforma „Pentru Moldova”, formată din deputații „Partidului Șor” și șase deputați care au făcut parte din grupul „Pro Moldova”, a venit cu o declarație referitor la activitatea Legislativului, declarând că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate

Astfel, Platforma susține că va menține „linia de neutralitate politică” și nu va permite uitilizarea sa „pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament”. 

„Platforma „Pentru Moldova” s-a format în jurul ideii necesității reluării activității Parlamentului, care timp de două luni s-a autoretras din gestionarea treburilor statului. Acum facem totul pentru a face și menține funcționalitatea Parlamentului. În același timp, considerăm că actuala componență a Parlamentului nu trebuie menținută cu orice preț. Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare. Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor, în continuare "se curăță" și se izolează de toți, provocînd, în organul legislativ discordie și confuzie. Alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului. Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, se mai arată în declarația Platformei „Pentru Moldova”. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău